IZGUBLJENA KNJIGA ENKIJA PDF

Oni su bili potomci Enkija i Enlila, polubraće koji su postali gorljivi suparnici, pa su i .. (Sitchinove knjige Dvanaesti planet, Stepenište do neba, Izgubljena. .com/ izgubljena-pobeda-generala-markosa-polovna-knjiga . com/arhitektura-popularne-kulture-enkija-bilala-naslov Ogledalo Duse-prva Knjiga Spoznaje. Home · Ogledalo Duse-prva Knjiga Spoznaje Author: oamao 45 downloads Views 11MB Size. Report.

Author: Guktilar Kejora
Country: Equatorial Guinea
Language: English (Spanish)
Genre: Spiritual
Published (Last): 14 October 2005
Pages: 382
PDF File Size: 11.93 Mb
ePub File Size: 4.94 Mb
ISBN: 208-4-46302-715-5
Downloads: 77914
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Daijas

Ali u mitovima i epovima on je bio glasnik Zeusa, glasnik Bogova. To je dan velike svjetlosti, Enkijev dan. Astronomi vjerujuda su na tragu novog planeta u Sunevom sustavu. Puno mi je srce kad je pogledam, cijeloga me radost obuzme od pogleda na nju.

Zna li to i on sam? Na Keju sam proveo dosta vremena i vidio dosta ljudi, a nisam vidio nekoga da se smije. Ruevine u Mezopotamiji priskrbile su izgubljenw uvjerljive dokaze da je nekadatamo uistinu postojalo kraljevstvo po imenu Akad, koje je uspostavio mnogoraniji vladar. U vinu za pieU mirisnoj vodiU ulju pomazanjaOvu sam pticu skuhaoI pojeo. Danas je obeliskizloen u Britanskom Muzeju i na njemu je, medu kraljevima kojima se odajepoast navedeno ime “Jehu, sin Omrija, Kralj izraelski.

Da imam hrane ili maraka uselila bih kod njih jer bi to bilo dobro i za njih i za mene. Ukoliko su ivjeli na istoj planeti kao i mi, zato ioni nisu postigli ista znanja o znanosti i tehnologiji vlastitim snagama kao to minavodno jesmo? Umoran je i malo bi mu iztubljena koristilo, ali ne zna smije li zaspati jer se sigurno ne bi probudio.

Brophy je otkrio da krug u Nabta Playi nije bio samo kalendar vidi sliku 4. Babilon, i Erek, i Akad, svi u zemlji inear.

Malkowski-Prije-Faraona

Ali u vrijeme kada su se njegove nastambe prorjeivale, i kada je naputao svojastanita, a njegova materijalna i umjetnika postignua nestajala, upravo tada,odjednom i bez nekog vidljivog razloga, bez da je postojalo nekakvo razdobljepostepenih priprema, ovjek je postao ratar. Mora se to prevariti, njega svi trebaju, njega moraju svi varati. Ono to se inilo tek zanimljivom bajkom polako poprima obiljeje zau-ujue stvarnosti. Arheoloka otkria i odgon-etavanje sumerskih, babilonskih, asirskih, hetitskih, kanaaskih i ostalih drevnih tek-stova i epskih pria sve vie i vie su potvrivali ispravnost biblijskih aluzija nakraljevstva, gradove, vladare, mjesta, hramove, trgovake puteve, rukotvorine, alatei obiaje drevnih vremena.

  LEVITON 9875 PDF

Uzemlji Hatti, tvoje je ime”boica uzlazeeg diska Arynne”ali u zemlji koju si ti stvorilau zemlji cedra,Ti nosi ime HebatUsto, kultura i religija koju su Huriti prihvatili i prenosili nije bila indoeurop-ska. To je bio prvi poznati semitski jezik, srodanali stariji od hebrejskog, aramejskog, fenikog i kanaanskog. Pria o prkoenju Uli – Kummija Boanskom prijestolju nastavlja kazivati obitkama junakim ali neodlunim.

Bogovi ama i Tametum postali su huritski Shimiki i Tahimme-tish, itd.

Zato se evo istresam na puni mjesec. U svom predavanju pred Royal Asiatic SocietySir Henry Rawlison jeistaknuo da takva imena nisu bila niti semitska niti indoeuropska; uistinu “inilose da ne pripadaju niti jednoj poznatoj grupi jezika ni naroda”.

U jednom dug-akom natpisu je zabiljeio kako je upute dobio u viziji, “ovjek koji je sjajiopoput neba”, pored kojega je stajala “boanska ptica” “naredio mi je da izgradimsl.

Ma ne ide to, dragi moj, to nikako ne ide. Ne samo da su arheoloka otkria potvrdila biblijske zapise; takoer je posta-lo sigurno da su postojala kraljevstva i gradovi i civilizacije u Mezopotamiji aki prije treeg tisuljea prije Krista.

On je sebe nazivao arukin “pravedni vladar”U svojim zapisimatvrdio je da se njegovo carstvo prostiralo, milou njegovog boga Enlila, od Don-jeg mora Perzijski zaljev do Gornjeg mora vjerojatno Sredozemlje. Prvi predmeti iskovani od metala pronaeni su na visoravniZagros i planini Taurus.

Gluposti, nema razloga i nema koristi. Odgovor mi je bio pred nosom, ali nisam bio spreman razumjeti ga. Sa svojim iskustvom i poznavanjem njihovog jezika i kulture, je li mogao postojati netko bolji za taj zadatak? Zato ti rastegni, odgodi, rasporedi.

Drevni grki povjesniari sami su pisali kako im jeFenianin imenom Kadmus drevni donio abecedu, koja je sadravala isti brojslova poredanih istim redoslijedom kao u hebrejskom; to je bio jedini postojeigrki alfabet u vrijeme Trojanskog rata.

Ogledalo Duse-prva Knjiga Spoznaje – PDF Free Download

I dosta toplo, vjerovatno toplije nego na normalnome ljudskom stomaku. Toplo je, mirno i sigurno, a oni se, osim toga, ne boje jer su junaci.

  HENRI LAOUST PDF

Playe u oazama sjevernog Egipta bile su aktivne do g. Pojedinana svijest individualne smrtnosti korespondira s idejom pot-punog dokinua vrste. Njezini su zidovi napravljeni od pet redova kamena koji se sastoje od sto granitnih blokova. Koristei sofisticirane metode radiokarbonskog datiranja i biljne genetike,mnogi strunjaci iz razliitih podruja znanosti slau se u zakljuku da je prviratarski pothvat bio obraivanje penice i jema, vjerojatno kultiviranjem divljihsorti penice.

Zato sva ljudska bia jo uvijek ne ive na stupnju ivota kao u mezolitiku? To je frekvencija energije koju emitira atomski vodik u svemiru. Kultura ovjeka ne poka-zuje napredak ve povratak na staro.

Kakose onda moglo oekivali da prihvate dokaze o postojanju jo jednog lana naegSunevog sustava? Evo i sad je gledam i milo mi je oko srca.

Znaaj oveprie je u otkrivanju injenice da je sumerski vladar morao iznijeti pitanje rata ilimira pred prvi dvodomni sabor, prije nekih 5 godina. Tako je sticao ugled, tako je postajao poznat, tako je otkrivao da mu je sudbina dodijelila ljubav u srcima dragocjenih ljudi. Khufua Keopsa vladao je od Sumerska briga za pravdu ili njeno neprovoenje izraeno je u onome toKramer naziva “prvim Jobom”.

Nije ona Faruka zaboravila i nije ga zauvijek izgubila onako kako je danas izgubila Italiju. Ima ih svugdje, zato i nije mogao otkriti gdje su. Ako je ivot zapoeokao serija spontanih kemijskih reakcija, zato ivot na Zemlji ima samo jednoizvorite, a ne mnotvo sluajnih izvora?

Dzevad Karahasan – Sahrijarov Prsten

I tako svaki dan, tako svakog sumraka. Jo jednom, sve to srno do nedavno znali o njima javljalo seu aluzijama iz Starog zavjeta i razbacanih fenikih natpisa. Snofruova druga piramida, poznata kao Nakrivljena piramida, ima dvostruko nagnuti profil i dva odvojena niza prostorija.

Bilo je naprosto bez.