MANIFEST KOMUNISTICKE PARTIJE PDF

MANIFEST KOMUNISTICKE PARTIJE Strip: RO MARCENARO [MARKS & ENGELS] on *FREE* shipping on qualifying offers. MANIFEST KOMUNISTICKE PARTIJE [Karl Marks Fridrih Engels] on Amazon. com. *FREE* shipping on qualifying offers. Manifest Komunističke Partije. 5 likes. Book. Manifest Komunističke Partije. Book. 5 people like this topic. Want to like this Page? Sign up for Facebook to get .

Author: Brazahn Tumi
Country: Tunisia
Language: English (Spanish)
Genre: Sex
Published (Last): 18 June 2008
Pages: 226
PDF File Size: 12.72 Mb
ePub File Size: 11.95 Mb
ISBN: 654-8-72823-888-2
Downloads: 46700
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Faumuro

Drug Zinovjev je na poslednjem Kongresu u Moskvi s pravom primetio da kod nase partije ne vidi da ona na delu vodi politiku Trece Internacionale. Sedeci u sred jedne sa svih strana napadnute zemlje prestavljalo je najvisi stupanj internacionalne solidarnosti glasati protiv rata.

Partije koje pripadaju Komunistickoj Internacionali moraju mmanifest izgradjene na podlozi demokratskog centralizma. Ljujic, Petar Nikolic, Radivoje M.

U njoj ima poglavito revolucionarnih marksista, cije je teorijsko znanje i politicko iskustvo bilo dovoljno snazno da se ne daju povesti na politiku neozbiljnog buntarstva ni recju ni delom.

On odgovara kako praksa nase komunistifke ne moze biti vise revolucionarna i kako ce balkanska i ruska revolucija pretvoriti u prah staru Evropu! Ono se postepeno prestaje interesovati za partijsku politiku, pa po tom i za partiju. Komunistickoj Internacionali preti opasnost da bude razvodnjena kolebljivim i polutanskim elementima, koji se jos uvek nisu otresli ideologije II Internacionale.

Ovo nasim ruskim drugovima mora biti jasno – otvoreno manicest. Kommunistisches ManifestLondon Deutsch: Amazon Music Stream millions of songs. English Choose a language for shopping. One partije koje sada zele stupiti u Komunisticku Internacionalu, a svoju dosadanju taktiku nisu radikalno promenile, moraju pre svoga pristupa u III Internacionalu komunizticke se da najmanje dve trecine mesta glavnog odbora i svih vaznijih centralnih institucija zauzmu drugovi, koji su se pre II Kongresa Komunisticke Internacionale nedvoznacno javno izjasnili za pristup partije u III Internacionalu.

Communist Manifesto Marx-Engels – in 63 languages of the world

Neka nasi drugovi otuda od nas ne traze ono sto mi njima ne mozemo dati. U radniku se izradio covek koji misli, koji u svojoj partiji hoce da se pita i da odlucuje i koji u njoj nikakvu tiraniju nece da komunieticke. Ima da postoji i tajna uprava.

  FLEX CAIRNGORM PDF

Adobe Photoshop CS6 Windows. U njoj mora vladati gvozdena disciplina.

File: – Wikimedia Commons

Mi ove uslove clanstva donosimo u celini. Partije koje zele pripadati Komunistickoj Internacionali duzne su priznati potpun raskid sa reformizmom i politikom “centruma” i ovaj raskid propagirati u ;artije krugovima partijskih mamifest. Be the first to review this item Would you like to tell us about a lower price?

Ruski su socijalisti kroz desetine godina morali tajno raditi i stvarati uske grupe. Da ga je Partija tamo delegirala nije nam poznato. Negde preovladjuje vojnicka diktatura, negde seljacka, negde burzoaska demokratija. Svaka zemlja ima bar ujedinjen sindikalni pokret ako su im partije podeljene.

Kad je odlukom II Kongresa Komunisticke Internacionale njena opsta politika formulisana kao politika oruzane pobune protiv kapitalizma, duznost je svih socijalista od casti i imena da se prema njoj jasno i opredele.

Duh sektastva, netrpeljivosti, iskljucivosti je glavno obelezje njihova shvatanja politike. Ovaj trajni duhovni rad, ovaj ziv unutarnji zivot, ova stvarna mogucnost uticaja pojedinaca na partijsku celinu, cinili su da se clanovi u masi vezu za partiju, da se licno razvijaju i da obilno rade na raznovrsnim partijskim poslovima. Za to i zelimo da se odmah sazove vanredni kongres i da nasa partija na tome kongresu nacelno odbaci zakljucke poslednjeg kongresa u Moskvi i svojim delegatima da precizna uputstva.

Nova nauka se prima ne kao uverenje nego kao otkrovenje. Prema statutu cilj je Internacionale da potpuno ukine pojedine samostalne komunisticke partije u pojedinim zemljama i da za ceo svet stvori jednu jedinu komunisticku partiju. Posaljite nam vas komentar. U Nemackoj su vec postale od jedne cetiri komunisticke partije, u Engleskoj sest. Internacionala ne moze naredjivati.

File:Communist-manifesto.png

U njoj nema ni reformista ni socijal-pacifista. Na taj je nacin moguce da novopeceni komunisti, jucerasnji nacionalisti komunisticie neozbiljni djaci izbacuju iz partije ljude koji su u njoj osedeli i dali joj najbolje svoje snage. Ne na putu novih ratova nego na putu politickog i privrednog saveza i sporazuma oni mogu traziti puta za resavanje spornih nacionalnih pitanja. If the file has been modified from its original state, some details such as the timestamp may not fully reflect those of the original file.

  AGAR TIOGLICOLATO PDF

Njegovi su zadaci danas skromniji. Oni bi nas bacili uzasno nazad, u nove strahovite zrtve, u nova komunistiicke varvarstva, u divlju reakciju, gde bi se u krvi zagusilo ime socijalisticko a radnicka klasa u lance bila okovana. U ovim organizacijama nuzno je organizovati komunisticke celijekoje trajnim i neprekidnim radom mamifest da za stvar komunizma pridobiju sindikate i komunisticek organizacije.

Ona moze davati savete, ona moze vrsiti u svakoj partiji slobodnu propagandu, ali o svojoj, zemaljskoj politici svaka partija ima samostalno da odlucuje. Drugi Kongres Komunisticke Internacionale zakljucuje: Gotovo u svim zemljama Evrope i Amerike ulazi klasna borba u fazu gradjanskog rata. Na ovom su manifestu direktno saradjivali i usvojili ga sledeci drugovi i drugarice iz Beograda: Po pravilu mora program svake partije koja pripada Komunistickoj Internacionali biti potvrdjen od redovnog kongresa Komunisticke Internacionale ili Egzekutivnog Komiteta.

Nove vodje, tvorci novog sveta su novi proroci, kojima se ne odgovara nego se pokorava. Zbog toga mi odlucno ustajemo protivu novih statuta, koji ubijaju partije masa. Permission Reusing this file. U pitanju kolonija i potcinjenih naroda nuzno je osobito izrazito jasno drzanje partija u onim zemljama cija burzoazija ima kolonije i drzi u potcinjenosti druge nacije.

U slucaju potrebe Izvrsni Odbor organizuje u raznim zemljama tehnicke i druge pomocne kancelarije, koje su potpuno njemu podvrgnute.

Communist Manifesto Marxists Internet Archive. Cela propaganda i agitacija mora nositi stvarni komunisticki karakter i odgovarati programu i zakljuccima III Internacionale. Zeleci da Internacionala bude iskljucivo njihov komnisticke ruski su boljsevici izdiktirali na II kongresu statut i uslove paritje clanstvo u III Internacionali koji ce se u primeni pokazati savrseno nemogucim, a za posledicu ce imati jedino opste cepanje svih oblika radnickih organizacija mainfest svima zemljama.

Ovaj organizacioni poredak moze imati za posledicu samo to da unisti velike socijalisticke partije masa i stvori nistavne i nemocne komunisticke sekte, gde ce se od pravovernog odvajati pravoverniji i jedan drugog iskljucivati iz partije.